WordPress pratik kullanımı ve birçok avantajı ile son yılların en popüler yayın sistemidir. Dünya üzerinde çok sayıda büyük marka dahi WordPress altyapısını kullanarak web sitelerini geliştirmişlerdir. WordPress’in bu kadar kullanışlı olması ve tercih edilmesinin en büyük nedeni ise WordPress eklentileri. Ücretli ve ücretsiz sunulan eklentiler web sitenizi daha verimli kullanmanızı ve web sitenizin kullanıcı dostu olmasını sağlamaktadır.
Bu yazımızda da farklı konularda size fayda sağlayacak olan ücretsiz en iyi WordPress eklentilerini listeleyip inceleyeceğiz. WordPress eklentilerinin tamamını göreceğiniz WordPress Plugins’e de şu linkten ulaşabilirsiniz: https://tr.wordpress.org/plugins/
İçindekiler
En İyi Ücretsiz WordPress Eklentileri Nelerdir?
WordPress bloğunuza ya da web sitenize olumlu katkıları olacak, web sitenizi kolaylıkla kullanmanızı sağlayacak en iyi ücretsiz WordPress eklentilerini listelemeye başlayalım.
- W3 Total Cache
Web sitenizi hızlandırmak için kullanacağınız en iyi önbellek eklentisi olan W3 Total Cache, sayfa yükleme sürelerini iyileştirmektedir. Diğer önbellek eklentilerinden çok daha fazla özelliğe sahip olan W3 Total Cache, Content Delivery Network entegrasyonu ile beraber kullanılmaktadır.
W3 Total Cache, web sitenizin performansını arttırdığı için Google arama sonuçlarında da üst sıralarda yer almanızı sağlamaktadır. Böylelikle web sitenize gelen ziyaretçi sayısı da doğrudan artış gösterir.
- Yoast SEO
Yoast SEO, WordPress kullanan hemen hemen her kişinin indirip kullandığı bir eklentidir. SEO çalışmalarınız için olmazsa olmazınız olan Yoast SEO, içeriklerinizi SEO’ya uygun şekilde optimize etmenizi sağlar. Bu sayede sizin daha kaliteli içerikler üretmenize yardımcı olmaktadır.
Yoast SEO, OpenGraph verileri ve XML Site Haritaları eklerken içeriklerinize ve sayfalarınıza SEO puanı verir. Yani SEO çalışmalarınızda size bir pusula gibi yön vermektedir.
Google arama sonuçları için önizleme de gösteren Yoast SEO, mutlaka kullanılması gereken bir eklentidir.
- Jetpack
Jetpack, birbirinden farklı birçok özelliği sunan en popüler ücretsiz WordPress eklentisidir. Jetpack’in sunduğu bu farklı özellikleri; sitenize gelişmiş güvenlik ve hız optimizasyonu sağlaması, sitenizi trafik ve kişiselleştirme araçları ile WordPress.com’a bağlamasıdır. Birçok farklı eklentinin sunacağı özellikleri tek başına Jetpack’te bulabilirsiniz.
- iThemes Security Plugin
iThemes Security Plugin, WordPress sitenizi korumanın en iyi yoludur. WordPress tek başına da güvenlik özellikleri sunuyor ancak, gelişmiş bir güvenlik istiyorsanız iThemes Security Plugin’i mutlaka kullanmalısınız. Web sitenizi korsanlara karşı koruyan iThemes Security Plugin’in eski adı ise Better WP Security’dir.
iThemes Security Plugin, pro olarak da sunuluyor ancak ücretsiz versiyonu da çoğu güvenlik sorununu çözmek için yeterlidir.
WordPress Site Yedekleme Eklentisi
- UpdraftPlus
WordPress web siteniz herhangi bir saldırıya uğradığında ya da sunucunuz çöktüğünde web sitenizi yedeklemek için UpdraftPlus kullanabilirsiniz. En iyi ve en popüler ücretsiz WordPress eklentilerinden biri olan UpdarftPlus ile WordPress sitenizin tam yedeklemesini alabiliyorsunuz.
UpdraftPlus yedekleme eklentisi ile isteğe bağlı da yedekleme yapabiliyorsunuz. İstediğiniz dosyaları seçerek otomatik olarak Google Drive, Dropbox, FTP, SFTP ve diğer bulut depolama hizmetlerine yedekleyebiliyorsunuz.
WordPress web siteniz için kullanabileceğiniz ücretli ve ücretsiz 56.943 eklenti yer alıyor. Biz bu yazımızda en çok kullanılan ve kullanıcılar için en iyi özellikleri sunan ücretsiz WordPress eklentilerini listeledik. Diğer eklentileri de incelemek isterseniz https://tr.wordpress.org/plugins/ adresinden tüm eklentilere ulaşabilirsiniz.
SEO hizmetimiz ile sizde Google’da ilk sayfaya yükselin!
WordPress Eklentileri Ne İşe Yarar?
WordPress eklentileri web sitenizi daha efektik kullanmanız ve daha iyi tasarımlar eklemeniz için faydalı araçlardır.
WordPress Eklentileri İçin Para Ödemek Gerekir mi?
WordPress eklentileri adına çoğu zaman ücret ödemeniz gerekmez. Ancak kimi pro eklentiler için aylık veya yıllık ücretlendirmeleri gerekebilir.
WordPress Eklentileri Nereden Yüklenir?
WordPress eklentilerini, eklenti kütüphanelerinden indirebilir ya da dış kaynaklardan indirerek zip olarak ekleyebilirsiniz.